Vill du lära dig att spela gitarr & samtidigt träffa nya människor finns gitarrkursen Grundkurs i gitarr för dig. För att skapa de bästa möjliga förutsättningarna ges gitarrkurserna i små grupper om 2 – 5 personer.

Några fördelar med Grundkurs i gitarr är:

  • Bra struktur och planering av kurstillfällena
  • Små grupper (2-5 personer) innebär att det finns betydligt större möjlighet till individuell vägledning och feedback under gitarrlektionerna
  • Videoklipp – gitarrkursen kompletteras med flera videoklipp på det vi går igenom för att du som deltagare ska bli extra motiverad och enklare kunna träna på bästa sätt mellan kurstillfällena
  • Mycket av det som lärs ut görs på flera nivåer så att man själv kan välja att sätta ribban högre om man har höga ambitionsnivåer
  • Och såklart det viktigaste att det är givande, roligt & inspirerande!

Grundkurs i gitarr för vuxna (liten grupp på 2-5 personer)

Grundkurs i gitarr för vuxna riktar sig till dig som är över 18 år och är nybörjare i gitarr. Inga förkunskaper krävs. Har du tidigare gått en gitarrkurs när du var yngre och ”glömt bort” eller har startat lite på egen hand och känner att du vill få en så bra start som möjligt är du också välkommen. Jag gör allt för att det ska vara så givande för alla och mycket av det som lärs ut görs på flera nivåer så att man kan själv lägga ribban högt eller lågt.  

Målet med gitarrkursen är att ge dig så bra grund som möjligt med fokus på lära dig att ackompanjera enklare låtar med ackord. I kursen kommer du få lära dig flera låtar, ackord, olika ackompanjemang och fingerplock. Du kommer få bra tips för att snabbt bli bra på nya ackord och att byta mellan dessa. Därtill kommer vi att beröra områden som vänsterhand- och högerhandsteknik, notvärden, tabulatur, rytm och timing. 

ANMÄLAN - GRUNDKURS I GITARR FÖR VUXNA TISDAGAR 19:30-21:00

Anmälan sker genom att fylla i nedanstående formulär. Om formuläret är uppe finns det fortfarande platser kvar


Grundkurs i gitarr för barn 8-11 år (liten grupp på 2-5 personer)

Grundkurs i gitarr för barn riktar sig till barn mellan 8-11 år som är nybörjare i gitarr. Inga tidigare förkunskaper krävs. Målet med Grundkurs i gitarr för barn är att öka intresset för musik och få en bra start på gitarrspelandet. Tonvikten ligger på att det ska vara roligt – då går lärandet som snabbast. Man får lära sig melodispel, ackord, låtar och enklare ackompanjemang. Att gå en gitarrkurs när man är barn handlar också om mycket mer än gitarrspelet – man får träna på rytmer, koordination, att hålla tempo, musikförståelse och att samspela med andra barn.

ANMÄLAN - GRUNDKURS I GITARR FÖR BARN 8-11 ÅR ONSDAGAR 16:50-17:35

Anmälan sker genom att fylla i nedanstående formulär. Om formuläret är uppe finns det fortfarande platser kvar


Musikskapande för barn 8-12 år (liten grupp på 2-5 personer)

En höjdpunkt för många gitarrelever är när de har fått komponera/spela in låtar. Musikskapande för barn är utformad och skapad utifrån mer än 10 års erfarenhet kring vad barn har tyckt varit roligast kring att lära sig inom musik. Inga förkunskaper krävs men man får gärna gå kursen om man spelar något instrument sedan tidigare eller exempelvis i kombination med att ta individuella gitarrlektioner/grundkurs i gitarr (i mån av plats). Kursen planeras och utformas utifrån barnens intressen och eventuella förkunskaper inom musik.

Målet med kursen är att väcka och utveckla kreativiteten inom musik. Man får möjlighet att testa och lära sig grunder i olika instrument som akustisk gitarr/elgitarr, piano(keyboard), slagverk och sång. Mellan tillfällena kan barnen komma att få enkla uppdrag såsom att spela in ljud i sin vardag, hitta på en textrad eller att exempelvis träna på ett specifikt ackord på gitarr (äger man ingen egen gitarr kan jag ordna en lånegitarr som man kan låna tills nästa tillfälle). Musiken som skapas under kursens gång kommer spelas in i Logic och skickas till deltagarna efter kursen är slut. Detta är en kurs jag varmt rekommenderar!

ANMÄLAN - MUSIKSKAPANDE FÖR BARN 8-12 ÅR - MÅNDAGAR 17:40-18:25

Anmälan sker genom att fylla i nedanstående formulär. Om formuläret är uppe finns det fortfarande platser kvar