Äntligen ett program som kan justera hastigheten på låtarna i Spotify!

Länge har jag letat efter en app som kan sänka hastigheten/ tempot på låtarna i Spotify och nu äntligen tycks det finnas en!

Fördelen med att kunna dra ner hastigheten på låtar gör inlärningsprocessen betydligt effektivare då man kan starta i det tempo man själv önskar och sedan ”arbeta” sig uppåt. För alla som gillar att ”planka” (transkribera) på gehör är oftast denna funktion också tacksam.

Möjligheten att dra ner tempot/ hastigheten på låtar har länge varit möjligt men det är först nu man kan ändra hastigheten på låtar i Spotify. För de som föredrar att istället köpa in låtar, från exempelvis Itunes, finns det flera program och appar. Både gratis- och betalvarianter. Fördelen med betalvarianterna är att ljudkvalitén oftast är betydligt bättre när du ändra tempot på låtarna. Jag har själv länge använt mig av Transcribe som jag tycker är otroligt smidigt med bra funktioner och översikt. Transcribe finns att testa i 30 dagar. Läs mer här för WindowsMac eller Linux.

Djay fungerar även med låtar från itunes men den stora fördelen är att man kan använda Spotify. Djay är egentligen mycket mer än bara ett program för att dra ner hastigheten på låtar i Spotify men för min del används den till detta. Djay finns för Mac, Iphone, Ipad och Android men var noggrann med att först kolla att din enhet är kompatibel för att få tillgång till alla funktioner som exempelvis att dra ner tempot/hastighet utan att tonarten förändras (kallas key lock/ Time-Stretching i Djay).

I skrivande stund (2014-01-07) fungerar Key Lock/ Time-Stretching för:

  • Iphone 4s eller bättre
  • Nexus enheter
  • Ipad 2
  • Alla Mac-datorer som kör OS X 10.9 eller senare
Med största sannolikhet kommer fler enheter att ha möjlighet till Key Lock/ Time-Stretching funktionen. Läs mer via länkarna nedan om aktuella uppdateringar och funktioner.
Iphone                                 Ipad                                     Mac                                              Android